- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина уводи санкције против руске медијске компаније „Витрина ТВ“ и украјинске „Наш“

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаЕкран телевизора са белим шумом
Екран телевизора са белим шумом - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Савет за националну безбедност и одбрану Украјине је донео одлуку да уведе санкције на пет година против руске компанија „Витрина ТВ“ због преноса руских телевизија, као и против компанија које су власнице украјинске телевизије „Наш“, саопштио је секретар Савета Алексеј Данилов.'

„Што се тиче санкција, оне су уведене против компаније 'Витрина ТВ' која је регистрована у Москви. Она пружа услуге у промоцији оних компанија које су под санкцијама на територији наше земље и у емитовању руских канала који су у нашој земљи блокирани“, рекао је Данилов.

Он је додао да су санкције уведене и против компаније „Наша Праг“, против компаније „Наш 24“, „Наш 365“ и компаније која је директан власник свих тих компанија, а која се налази на Кипру.
Према његовим речима, одлука о санкцијама је донета на основу материјала Службе безбедности Украјине. Данилов није навео конкретне разлоге за примену санкције против телевизије.
Раније је председник Зеленски спровео одлуку Савета за националну безбедност о санкцијама против три компаније које поседују телевизијски канал „112 Украјина“, „NewsOne“, „ЗИК“, „Први независни“ и UkrLive. Власник канала „Први независни“ и UkrLive је сарадник шефа политичког савета опозицион проруске странке „Опозициона платформа - за живот“ Виктора Медведчука, посланик Врховне рада, шеф парламентарног комитета за слободу говора Нестор Шуфрч.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала