- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Жељка Цвијановић: Србија и РС нераскидиво повезане

© Sputnik / Дејан СимићЖељка Цвијановић
Жељка Цвијановић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Велика ми је част што као председник Републике Српске, управо у години кад обележавамо велики јубилеј 30 година њеног постојања, добијам ово високо одликовање, истакла је председница Републике Српске Жељка Цвијановић након што јој је додељен орден поводом Сретења, Дана државности Србије.
Она је додала да доживљава то и као поруку о посебном односу Србије према Републици Српској, који је председник Србије Александар Вучић исказивао претходних година, како је рекла, на брижан и племенит начин.

"Србија и Српска су нераскидиво повезане братским, пријатељским, формалноправним и институционалним везама и сматрам да је ово још један знак посвећености том заједништву. Почаствована сам и признањем и могућношћу да томе допринесем и својим ангажманом. Председнику Србије и свим њеним грађанима честитам Дан државности уз жељу да Србија сваким даном напредује, као и да јача везе са Републиком Српском", изјавила је председница Републике Српске за „Новости“.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик је такође данас изјавио да је захвалан председнику Србије Александру Вучићу што ће председници Српске Жељки Цвијановић доделити орден.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала