Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Носилац свих листа СНС-а Александар Вучић, прва на листи за републичке изборе Даница Грујичић

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
Пратите нас
Потпредседница Српске напредне странке Ана Брнабић саопштила је данас да ће та странка изаћи на све изборе на листи „Александар Вучић - Заједно можемо све“ и да ће носилац свих листа бити председник СНС Александар Вучић.
„Прва на листи за републичке изборе биће Даница Грујичић, особа коју зна цела земља и која је највећи стручњак у Србији и један од највећих у свету. Која је спасила на хиљаде живота и која може да изнесе вредности за које се боримо“, рекла је Брнабићева.
Она је додала да ће други на листи бити наш најцитиранији математичар Стојан Раденовић, а трећи генетичарка Јелена Беговић.
Први на листи за београдске изборе биће потпредседник странке Александар Шапић, најавила је Брнабићева.
После седница Председништва и Главног одбора странке, Брнабићева је изјавила да је једногласно одлучено да ће слоган за кампању бити „Заједно можемо све“, јер су, како је рекла, показали да са „нашим народом заједно можемо све да урадимо и да Србија постане победничка земља у сваком погледу“.

Даница Грујичић: Желим да се настави тренд улагања у здравство

Директорка Института за онкологију и радиологију Даница Грујичић изјавила је да је за њу велика част што се налази прва на листи СНС-а за парламентарне изборе.
Грујичићева је за ТВ Танјуг рекла да је одлучила да подржи СНС јер је, како каже, приметно да се Србија развија и да је последњих година много уложено у здравство, просвету и остале области.

„Било је изненађење за мене када су ми јавили да ће то бити предлог. Био је ред, као што су и урадили, да ме позову и питају за мишљење. Рекла сам да ми је свеједно да ли ћу бити прва или последња, мени је важно да Србија настави да иде оним правцем којим је кренула“, казала је Грујичићева.

Истакла је да је важно да се у здравство настави са даљим улагањима, да се задрже млади да не иду у иностранство и да се више улаже у науку, високе технологије и у пољопривреду.
„То су области за које бих се ја борила и надам се да ћу имати прилике да се борим“, поручила је Даница Грујичић.
Додала је да је евидентно да се Србија развија и истакла да као неко ко је у здравству 40 година може да каже да су ова влада и Министарство здравља уложили много напора да очувају државно здравство.
„Као неко ко је одрастао у социјализму и као неко ко је навикао на то да и здравство и школство треба да буду доступни свима и да напред иду они који су најбољи и најталентованији, дошли смо у ситуацију да некакве везе иду напред, да ко има новца треба да се лечи, да ко нема новца нека му је Бог у помоћи. То тако не може“, навела је Грујичићева.
Каже да се Србија током пандемије показала као веома одговорна држава, а уложено је много у здравствене центре, опште болнице, терцијалне здравствене центре.
„Желим да се тај тренд настави и да буде још више улагања и да моје колеге раде у бољим условима него што сам ја радила, да им се пружи шанса да дају најсавременије лекове, да не морамо да се боримо да лекови дођу на листу, него да то буде по некаквом аутоматизму“, рекла је Грујичићева.
На питање какве су њене амбиције по питању политике, с обзиром да бити први на листи значи и могућност да се буде премијер, Грујичићева је одговорила да не верује да ће бити премијер.
„Ја сам лекар, оно што мене може да интересује то је здравство, наука, образовање, култура, то су четири области где се ја осећам суверено“, навела је она.

Одлука о председничком кандидату ускоро

Српска напредна странка ускоро ће имати још један састанак Председништва и Главног одбора на ком ће донети коначну одлуку о председничком кандидату, а СНС види Александра Вучића као свог кандидата, изјавила је Брнабићева.
„Свакако да СНС жели да Вучић буде наш кандидат, то је апсолутно најбоље за Србију и једина опција која гарантује да Србија настави да се развија овом брзином“, рекла је Брнабићева.
СНС, архивска фотографија - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
СРБИЈА
Вучић: Неће бити чистки у СНС-у, биће великих промена
Председник СПС-а Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СРБИЈА
СПС: Дачић носилац свих листа и кандидат за премијера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала