- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Некада је летео, а сада носи српску заставу, пише ћирилицом и „паметнији“ је него икад

© REUTERS / Winslow TownsonАрон Гордон
Арон Гордон - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
Пратите нас
Арон Гордон „експлодирао“ је доласком у Денвер, а за све је „крив“ Никола Јокић. Поменути двојац савршено функционише на паркету и Србин је тај који је од човека препознатљивог по закуцавањима, направио играча који поентира, асистира, скаче.
Једном речју, комплетног кошаркаша, а овај му се одужио мајицом на којој се налази српска застава.
Познато је да кошаркашки геније и Сомбора који је прошле сезоне понео МВП титулу у регуларном делу сезоне, саиграче чини бољима. Управо то је случај са Ароном Гордоном, који је током каријере у Орланду био познат по невероватним закуцавањима, по "летењу" на путу ка обручу, али сада је то иза њега.
Мало му је недостајало 2020. године да однесе титулу на Ол-стар такмичењу у закуцавањима, када је прескочио Бостоновог џина Така Фола, али је на крају признање припало Дерику Џоунсу Џуниору.
Није лако пао пораз Гордону, који је прокоментарисао све оно што се издешавало.
„Требало је да буде најбоље од четири закуцавања. Добити свих 50 поена из те четири, требало је да буде готово. Сматрам да је требало да добијем и пету од 50, а не 47“, поручио је „летећи Гордон“.
Далеко од тога да је заборавио да закуцава. Наравно да није, уживају и сада у Колораду у његовим куцачким егзибицијама, само је сада далеко вишестранији и кориснији за екипу.
Американац који се одлично сналази на позицији крила, као и крилног центра, ове сезоне у дресу Денвера просечно бележи 14,7 поена уз 5,7 скокова и 2,6 асистенција, а у последње време на загревању екипе неретко носи Џокерову мајицу на којом доминира Никола Јокић и српска застава. Такође, Американац је прошле године када су га упитали на друштвеним мрежама да ли Јокић заслужује да добије МВП признање, написао ћириличним писмом – „Идемо, свакако“.
Очигледно да је у питању начин да изрази захвалност због свега што за њега и екипу у сваком мечу чини маестрални Сомборац који и ове године води у трци за МВП награду.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СПОРТ
„Па, он ипак није луд, само много псује“: Америчка звезда искрено о Обрадовићу
Никола Јокић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СПОРТ
Срби бриљирали у Америци, али – узалуд! /видео/
Репрезентативац Србије Владимир Лучић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
СПОРТ
„Добре игре су важне, али многи су играли сјајно...“ – момак из Београда постаје икона у Минхену
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала