- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда без милости према Задру!

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићБранко Лазић, Огњен Добрић и Никола Ивановић – кошаркаши КК Црвена звезда
Бранко Лазић, Огњен Добрић и Никола Ивановић – кошаркаши КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде уписали су рутинску победу у 20. колу АБА лиге, у Београду је срушен Задар резултатом 91:69. Црвено-бели су се тријумфом вратили на врх АБА лиге, имају исто бодова колико и Партизан.
Задар је дошао до предности и то брзом тројком, али је то практично било све од хрватског представника, који се традиционално лоше провео у Београду.
Убрзо су црвено-бели преко Холинса и Вајта успели да преокрену резултат и да поведу, прво 7:3, касније и 10:5, уз чак три тројке јер је био прецизан и Нејт Волтерс.
Звезда је прву четвртину решила у своју корист резултатом 26:22. Добрић је постигао седам поена, Холинс шест, а Вајт четири.
Држао се Задар и пружао жесток отпор и на старту друге деонице, али је квалитет Звезде, одлична одбрана и ефикасан напад проузроковао да чета Дејана Радоњића до одласка на полувреме стекне огромних 15 поена разлике – 51:37, а најзаслужнији за такав епилог био је Марко Симоновић који је везао две тројке.
У наставку је наставила да расте предност актуелног шампиона. У једном тренутку разлика је достигла чак 26 поена – 70:44, али се хрватски представник вратио одличном серијом
Уследио је жесток пад у игри Звезде што је Задар и те како знао да казни. Серија 17:2, поново је донекле вратила резултатску неизвесност и Радоњић је морао да тражи тајмаут (72:61).
Пришао је затим Задар и на десет разлике – 74:64, али је то било све од хрватског представника. Црвено-бели су тада почели да играју као на старту сусрета и немилосрдно су затрпавали кош ривала, док су свој успевали да одбране.
На крају је Звезда уписала рутинску победу резултатом 91:69 и вратила се на чело АБА колоне са скором од 17 победа уз један пораз.
Најефикаснији актер сурета био је Огњен Добрић који је убацио 23 поена уз два скока, пратио га је Марко Симоновић са 14 поена.
С друге стране, у табору хрватског тима Јордано је постигао 13 поена, баш колико и Мавра.
Звезда је нанизала тако и 15. тријумф у регионалном такмичењу и једини пораз има од Игокее у октобру прошле године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала