- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Највећа делегација привредника Србије на изложби „Експо 2020. Дубаи“

© AP Photo / Jon GambrellСветскa изложбa "Експо 2020 Дубаи"
Светскa изложбa Експо 2020 Дубаи - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
Пратите нас
Највећа делегација српских привредника, скоро 300 из око 140 компанија из области пољопривредне производње и прехрамбене индустрије, стигла је данас на светску изложбу „Експо 2020. Дубаи“, а директор Представништва ПКС у УАЕ Марко Селковић каже да је то у историји наше земља најбројнија делегација домаћих привредника на некој далекој дестинацији.
У оквиру изложбе „Експо“у Дубаију, од 12. до 20. фебруара, одржава се осма тематска недеља "Пољопривреда и прехрана" на светској изложби.
Селаковић је дочекао привреднике у српском Бизнис хабу у Пословној зони Саут Дубаи, пожелео им добродошлицу и истакао да је то од почетка Светске изложбе у Дубајиу дом српске привреде.
Фокус привредне делегације која је стигла у Дубаи биће на повезивању са иностраним партнерима, упознавању иновација, искустава и међународних трендова у пољопривредној производњи и преради хране.
Привредници из Србије имаће пословне форуме са привредницима Словеније, Пољске, Малте, Либана, Литваније, Мексика, Аустралије, Малезије, Египта, као и многих других земаља.
Посебан догађај организује се ради представљања наших винарија и дестилерија представницима дистрибутерских ланаца, који заступају не само тржиште Уједињених Арапских Емирата, већ и читавог Блиског истока.
Уједињени Арапски Емирати увозе више од 80 одсто прехрамбених производа и представљају спону са земљама читавог региона МЕАСА - Блиског истока, Африке и јужне Азије, што отвара велике могућности српским произвођачима, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала