Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Сутра се распушта скупштина, била ми је част

© Sputnik / Лола ЂорђевићИвица Дачић
Ивица Дачић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
Пратите нас
Председник Народне скупштине Ивица Дачић изјавио је данас да ће сутра бити распуштена скупштина ради одржавања ванредних парламентарних избора и поручио да му је била част да буде председник парламента.
Дачић је рекао да је од 3. августа 2020. до 14. фебруара скупштина разматрала и одлучивала о 435 тачака дневног реда, да је донела 265 закона, од којих је 241 било у редовном поступку.
Како је напоменуо, у том периоду је одржано 67 седница Народне скупштине која је заседала 136 дана.
“За време овог мандата, без обзира на примедбе и сумњичења, скупштина је успела да донесе неколико аката веома важних за будућност, а један од њих је промена Устава”, указао је Дачић.
Према његовим речима, успешно је вођен међустраначки дијалог, а резултат је да ће све странке учествовати на изборима и да нико неће моћи да тражи алиби у наводно лошим изборним условима, иако ће, оцењује, таквих покушаја бити.
“Показали смо да се дијалог може и треба водити у парламенту”, рекао је Дачић и подсетио да је скупштина усвојила и Кодекс понашања посланика.
Такође, навео је да је скупштина позитивно оцењена од стране европских институција када је реч о броју закона по хитном поступку.
Захвалио је свима на преданом раду.
“Не знам да ли ће сутра бити крај или нови почетак, али желим свима да захвалим на сарадњи”, рекао је Дачић и истакао да му је била част да води парламент.
Обраћање је завршио речима: “Живела Србија”.
Конференција за медије Владе Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СРБИЈА
Влада Србије предлаже да председник Србије распусти скупштину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала