- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Компанија која послује и у Србији купила једну од најгледанијих хрватских телевизија

CC0 / Pixabay/wilkernet / Гледање телевизије
Гледање телевизије - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
Пратите нас
Хрватска телевизија РТЛ продата је компанији Централ Јуропијан Медиа Ентерпрајзис (ЦМЕ) за 50 милиона евра. Власник компаније ЦМЕ је чешко-холандски Први приватизациони фонд (ППФ), који је од норвешке компаније купила пословање некадашњег „Теленора“ у Србији.
Очекује се да ће трансакција преузимања хрватске телевизије бити завршена у другом кварталу ове године, објавио је индекс.хр.
Компанија ЦME обезбедила је дугорочна права на задржавање и коришћење РТЛ бренда у Хрватској, наводи се у саопштењу чешког ППФ инвестиционог фонда.
Преузимање ће бити окончано пошто регулаторна тела издају потребне дозволе, саопштено је из ППФ.
РТЛ Група је имала већинско власништво над РТЛ-ом Хрватска који је основала 2004. године, а од средине 2015. је била стопроцентни власник.
ППФ Група послује у 25 земаља Европе, Северне Америке и Азије, инвестира у више сектора, укључујући финансијске услуге, телекомуникације, медије, биотехнологију, некретнине и инжењеринг. Група поседује имовину вредну 40,3 милијарде евра и запошљава 80.000 људи.
ППФ група била је у већинском власништву најбогатијег Чеха Петра Келнера, који је погинуо у марту прошле године у хеликоптерској несрећи на Аљасци.
РТЛ Хрватска је трећа по гледаности телевизија у тој земљи, одмах иза ХРТ1 и Нове ТВ, показују подаци Агенције за електроничке медије Хрватске.
Аљаска, полиција - Sputnik Србија, 1920, 29.03.2021
Погинуо Петр Келнер, власник „Теленора“ у Србији
Мобилни телефон - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2018
Блумберг: Продаја Теленора — потрес на тржишту региона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала