- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Филмска драма у Лос Анђелесу – Ремси освојили Супербоул! /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillЛос Анђелес Ремси прослављају освајање Супербоула 2022.
Лос Анђелес Ремси прослављају освајање Супербоула 2022. - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
Пратите нас
Лос Анђелес Ремси савладали су Синсинати Бенгалсе резултатом 23:20 и после драме окончане у последњем нападу на утакмици освојили шампионску титулу у НФЛ првенству.
Ремси су освојили другу титулу у својој историји, а прву откад су у Лос Анђелесу, након што је прва дошла док је франшиза била у Сент Луису 1999. године.
Овогодишњи Супербоул, 56. финале НФЛ-а, одржано је на препуном Со-Фи стадиону у Лос Анђелесу, а утакмици су присуствовале бројне славне личности.
Ремси су повели 7:0 после тачдауна Одела Бекама јуниора, да би Геј донео додатни поен, али су Бенгалси одговорили до краја прве четвртине са три поена која је донео Мекфирсон.
Прве поене у другој четвртини постигли су Ремси, али је онда уследио преокрет – са два тачдауна поентирао је Хигинс, а Мекфирсон је лако бележио додатне поене.
На крају треће деонице Бенгалси су водили са 20:16.
У последњих 15 минута одбране су доминирале на обе стране, да би Ремси одустали од било каквог трчања и све карте бацили на додавања.
А, онда – у последњем нападу коначно проналази Капа, који бележи тачдаун, да би затим Доналд зауставио Буроа на другој страни за победу и велико славље на домаћем терену.
МВП финала био је Купер Кап, који је поред тачдауна за победу имао 92 ухваћена јарда, укупно осам хватања од којих је најдуже било од 22 јарда, али и укупно два тачдауна. Ово је био редак случај да један хватач добије награду МВП-а Супербоула.
Последњи пут је то урадио Џулијан Еделман наступајући за Њу Ингланд Петриотсе.
Том Брејди завршио каријеру
„Велики Србин“ који се диви Митровићу стиже у НФЛ
Српски крст на леђима: Звезда америчког фудбала одао почаст прадеди и српским прецима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала