Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Медије ће на изборима пратити три надзорна тела

© AP Photo / Visar KryeziuСрбија, избори
Србија, избори - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
Пратите нас
Уколико посланици поподне именују чланове Надзорног одбора за изборну кампању, то ће бити треће тело које ће у овом изборном процесу пратити заступљеност политичких странака током кампање у медијима.
Надзорни одбор има десет чланова и, како је прописано, прати предизборне активности и указује на неправилности у поступању учесника у изборном поступку.
Пет кандидата предлаже парламент, односно посланичке групе, а пет Влада Србије.
Поред Надзорног одбора за изборну кампању, раније је формирано и Привремено надзорно тело за праћење медија чији су копредседавајући Раде Вељановски и Оливера Зекић.
То тело нема извршна овлашћења, али може да укаже на ситуацију у медијима. Њхови чланови су недавно апеловали на медије да у емисије позивају све политичке актере, а политичаре да учествују у емисијама на свим телевизијама, што, како су приметили, сада није случај.
Привремено надзорно тело за праћење медија је формирано као резултат договора власти и опозиције у међустраначком дијалогу уз посредовање европарламентараца.
Изборну кампању и учешће политичких странака у медијима и ове године ће пратити и Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ).
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала