- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Почела бежанија — Украјину први напуштају западни инструктори, саветници, Бондови и ситна боранија

© AFP 2023 / FREDERIC J. BROWNОдраз путника и њиховог пртљага на аеродрому у Пекингу
Одраз путника и њиховог пртљага на аеродрому у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
Пратите нас
После силних обећања да ће спасити Украјину од зле Русије, и САД и Европска унија су се дале у бег из Кијева! Беже сви — и инструктори из америчке националне гарде и Џемс Бондови из британског САС, и амбасаде, и авио-компаније, и остала ситна боранија.
Баш као што су својевремено бежали из Сајгона, а сасвим недавно и из Кабула. А беже и украјински олигарси, новац је одавно побегао, остали су они који би, у хипотетичком рату, морали да гину за туђе интересе… Запад је тако, претећи Русији, казнио Украјину.
И то није ништа ново. Тако се бежало и из других земаља које су Американци бранили. Гадафи јесте био диктатор, али је упозоравао Блера — ако уништите мене, запљуснуће вас талас избеглица који ја задржавам. То је изгледало нереално као Арапско пролеће, које је уништило многе стабилне земље. Зашто — нико више и не памти. Али Гадафи је морао да страда.
И Садам Хусеин је био диктатор, али америчка интервенција учинила је да Ирак постане халифат. Убијено је најмање 200.000 људи. А Садам је имао стабилну земљу и није имао хемијско оружје. Организовали су сурову медијску кампању против њега, да би је крунисали појавом америчког државног секретара у УН Колина Пауела, који пред целим светом тресе бочицу са лажним отровом. А онда је уследила казна…
То исто, само још усавршеније, потпомогнуто најновијим технолошким средствима, много бескрупулозније, данас раде са Русијом. Измишљене руске претње изговара лично амерички председник, а за њим сви његови сарадници, као и плејада вазала из западне Европе која је свесна да опасности нема, али нема ни храбрости да се супротстави светском хегемону који је на силазној путањи, у мукама се опрашта са својим местом јединог господара света и не либи се да за собом повуче читав тај свет.
Медији који себе називају демократским, не задовољавају се објављивањем вести, они их производе. Некад угледни „Блумберг“ је видео и објавио да је руска војска ушла у Украјину и пустио да та лаж стоји на сајту више од пола сата, да би је просто повукао. Имали смо спремне вести за разне ситуације — па смо пустили погрешну, објашњавају. И настављају да лицитирају датумима. Рат још није почео, али ће почети сутра, Упс, опет погрешан текст, прексутра… не, није ни тај… 16. фебруара… не 22… у ствари — можда ће почети, а можда и неће… Али циљ је постигнут. Самопроглашени браниоци украјинске демократије, Америка, а за њом и ЕУ, грми, казнићемо Русију — страшним, страшнијим, најстрашнијим, нај, нај, нај, нај... има ли даље — страшнијим.
© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографија

Амбасада Велике Британије у Кијеву пре повлачења дипломата

Амбасада Велике Британије у Кијеву пре повлачења дипломата - Sputnik Србија
1/2

Амбасада Велике Британије у Кијеву пре повлачења дипломата

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографија

Скинуте заставе са амбасаде Велике Британије у Кијеву после одласка особља

Скинуте заставе са амбасаде Велике Британије у Кијеву после одласка особља - Sputnik Србија
2/2

Скинуте заставе са амбасаде Велике Британије у Кијеву после одласка особља

1/2

Амбасада Велике Британије у Кијеву пре повлачења дипломата

2/2

Скинуте заставе са амбасаде Велике Британије у Кијеву после одласка особља

Несрећна Украјина вапи — престаните да нас плашите, нико нас не напада, само их казните — и дајте нам пара и оружја да се бранимо — за сваки случај!
А свима њима је баш добро дошла баш таква, претећа, опасна Русија. И Европа и Америка се суочавају с идеолошком, економском и социјалном кризом. Зато је потребан спољашњи непријатељ против кога се могу ујединити и који би могао бити крив за све. И још се могу ослободити старих типова оружја, отварајући простор војној индустрији за производњу новог...
А Украјина — нек сама чека ту „страшну“ Русију.
Ситуација у Украјини и односи Запада и Русије били су једна од тема којима се главна уредница Спутњика Србија бавила и у емисији „Мој поглед на Русију“.
Посета Владимира Путина Великој Британији - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
РУСИЈА
Путинова „завера“ са Енглезима: Шта скрива димна завеса у Лондону /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала