- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први безбедњак Украјине: Без панике, нема назнака да Русија спрема инвазију

© Sputnik / Александр Полегенько / Уђи у базу фотографијаРуски граничари поред ограде подигнуте на Криму на граници са Украјином
Руски граничари поред ограде подигнуте на Криму на граници са Украјином - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
Пратите нас
Украјинске безбедносне структуре не сматрају вероватним да у наредним данима може почети операција великих размера из правца Русије, саопштио је секретар Савета за неционалну безбедност и одбрану Украјине Алексеј Данилов.

"Свесни смо ризика који постоје на територији наше земље. Међутим, ситуација се налази апсолутно под контролом, штавише, у овом тренутку не видимо да би Руска Федерација могла да изведе офанзиву великих размера ни 16. нити 17. фебруара", рекао је Данилов, на крају састанка са представницима Врховне раде.

Он је истакао да се не разматра затварање ваздушног простора нити лука.
„Ситуација је под контролом, апсолутно под контролом… Небо нећемо затварати“, изјавио је он и позвао медије и посланике да не сеју панику.
Подсетимо, „Политико“ је објавио да је амерички председник Џозеф Бајден током видео конференције, у којој су учествовали лидери више западних држава, изјавио да би Русија могла да нападне Украјину већ 16. фебруара.
Запад последњих месеци интензивно оптужује Русију да се спрема за инвазију на Украјину због чега је, како наводе, на граници са Украјином нагомилала војне снаге. У Москви то негирају истичући да тако немају намеру да нападну Украјину а да Запад то користи као би још више приближио војне снаге и технику НАТО руским границама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала