- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Уклоњена блокада, поново отворен најпрометнији гранични прелаз између САД и Канаде

© AP Photo / Mandi Wright/Detroit Free PressПротест канадских камионџија
Протест канадских камионџија - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
Пратите нас
Најпрометнији гранични прелаз између САД и Канаде, мост “Амбасадор", поново је отворен, након готово једнонедељне блокаде демонстраната који се противе ограничењима повезаним са ковидом 19.
“Мост Амбасадор је сада потпуно отворен и поново је омогућен слободан проток трговине између канадске и америчке привреде”, наводи се у саопштењу компаније “Детроит интернешнел бриџ” која је оператер овог моста, а преноси агенција АП.
Мост је, како је саопштено, поново отворен за саобраћај синоћ у 23 сата по локалном времену, наводи агенција, подсећајући да се преко овог прелаза одвија 25 одсто укупне трговине између две земље.
Блокада на канадској страни пореметила је пословање у обе земље, при чему су поједини произвођачи аутомобила били приморани да затворе неколико фабрика за склапање ауто-делова.
Полиција у канадском граду Винџору је саопштила јуче да је више од 20 људи ухапшено, да је седам возила одвучено и пет заплењено док су полицајци склањали последње демонстранте у близини моста, који повезује овај град са америчким градом Детроитом.
У међувремену, протест у Отави је паралисао центар града, разбеснео становнике који су незадовољни нереаговањем полиције и извршио све већи притисак на премијера Џастина Трудоа.
Демонстрације су одјекнуле широм Канаде, а слични конвоји су уочени и у Француској, на Новом Зеланду и у Холандији.
И америчко министарство за унутрашњу безбедност је упозорило да би у тој земљи могло доћи до сличних протеста.
Протест камионџија у Канади - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
СВЕТ
Како су камионџије промениле Канаду — за свега две недеље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала