- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора: Поднета кривична пријава због кријумчарења лава

CC0 / Pixabay / Младунче лава
Младунче лава - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Црногорска Агенција за заштиту животне средине поднела је Специјалном државном тужилаштву кривичну пријаву против НН лица, због кријумчарења лава за шта, како наводе, постоје основи сумње да је дело извршило више особа и да се вредност ове егзотичне животиње незванично процењује на око 200.000 евра.
У саопштењу, објављеном на Фејсбук страници Агенције, упућен је апел надлежнима да се позабаве проблемом кријумчарења животиња и све своје ресурсе ставе на располагање како би се, како су казали, приступило овом вишедеценијском проблему на одговоран и одржив начин.
Подсећају да је Кривичним закоником Црне Горе предвиђено да ће се онај, ко се бави преношењем робе преко царинске линије избегавајући мере царинског надзора или ко избегавајући мере царинског надзора пренесе робу преко царинске линије наоружан, у групи или уз употребу силе или претње, казнити затвором од шест месеци до пет година и новчаном казном.
Позивајући се на Кривични законик, наводе да би казна зависно од ситуације могла бити и строжа.
Подсетимо, младунче лава, које је крајем јануара нестало у месту Побори изнад Будве, пронађено је пре пет дана и привремено је смештено у азилу за мачке и псе.
Младунче лава - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
РЕГИОН
Младунче лава примило вакцину, тражи се решење за смештај до коначне депортације из Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала