Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Деца са Косова песмом „Србијо моја“ честитала Дан државности /видео/

© screenshot/КПУ Рашанкa, Нови ПазарДеца божурова – песма
Деца божурова – песма - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Деца предшколске установе „Наша радост“ и основне школе у Лепосавићу извела су поводом Дана државности песму „Србијо моја“.
Професорка музике на Учитељском факултету у Лепосавићу Биљана Павловић каже да су деца овом песмом показала велику љубав према својој земљи и високоразвијену патриотску свест о својим обавезама и дужностима.
Деца са Косова и Метохије су заједно са својим наставницима и васпитачима желела да честитају данашњи празник свим грађанима Србије.
„Управо оваквим активностима они су показали да су равноправни чланови друштва који својим активностима могу да допринесу остваривању најзначајнијих националних циљева на Косову и Метохији, а то је очување српског идентитета“, истакла је Павловићева.
Захваљујући Зорану Тодићу и васпитачици Ивани Тодић и Канцеларији за Косово и Метохију, песма је снимљена и екранизована, преноси РТС.
„Тада је мој колега Петар Илић са Факултета уметности у Звечану написао предивну клавирску пратњу и знатно обогатио песму. Допринос је дала и професорка виолине Ања Павловић, а онда је професор музике из Косовске Митровице Душан Павловић од ње направио једно право уметничко дело", навела је Биљана Павловић.
Концерт Србских православних појаца  - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
СРБИЈА
Велики српски херој сачуван од заборава: Објављена песма „Ђенерале Вељко“ /видео/
Милош Зубац - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2022
КУЛТУРА
Спој народне лирике и уметничке музике који нас чини поносним у свету - „Косовске” Милоша Зупца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала