- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Република Српска се бори за уставну позицију

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, који је присуствовао церемонији обележавања Дана државности Србије у Орашцу, разговарао је у Београду с председником Србије Александром Вучићем.
Додик је након састанка рекао да је Србија све успешнија и да бележи значајне резултате, а да је Република Српска прати јер има стабилне институције, економију која се убрзано развија и стопу раста од 5,4 одсто у прошлој години, преноси РТРС.
"Нама треба овде мир. Боримо се за мир и очување наших институција. Неки погрешно разумеју да ћемо се ми повући политички у Српској, да би се извршила централизација у Сарајеву. Не ми то нећемо урадити. Ми се боримо за уставну позицију и мени је драго што Србија то разуме, разумеју то наши пријатељи у окружењу", навео је Додик.
Како је рекао, Хрватска има сличан проблем са Хрватима у БиХ.
"Они то разумеју. Разумеју то и неке друге земље далеко више него што су то разумеле пре десетак година. То је једна нова динамика и нови однос и зато треба славити успехе које Србија остварује, јер то су успеси и Српске и целокупног српског народа", поручио је Додик.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала