- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли се МОК уплашио руског пиједестала?

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаРуска клизачица Камила Валијева
Руска клизачица Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Три Рускиње на победничком подијуму – Камила Валијева, Ана Шчербакова и Александра Трусова... То би могао да буде најлепши тренутак Зимских олимпијских игара у Пекингу на турниру у женском уметничком клизању, јер су оне фаворити за медаље, али свечане церемоније неће бити одлуком МОК.
Медаље око врата и сузе радоснице, али ништа од тога јер одлуком Међународног олимпијског комитета (МОК) победници појединачног такмичења једини неће добити ни маскоту Игара, панду Бинг Двен Двена.
Неће бити ни величанствене музике Чајковског... Сурово али истинито, најдрирљивији и најјезивији моменат Зимских олимпијских игара грубо је украден од Руса.
Практично су Валијева, Шчербакова и Трусова виђене на пиједесталу у Пекингу, а такмичење ће стартовати у уторак око 11 часова, јер су без конкуренције.
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СПОРТ
Одјек скандала из Пекинга: „То је њихова срамота – чега се боје, девојчице од 15 година?“
Много пре почетка Игара прогнозирано је да ће Рускиње доминирати у Кини и да је победнички подијум резервисан за њих, али нико тада није могао да наслути да ће се ситуација овако одвијати и да ће МОК забранити свечану церемонију.
Управо ту се поставља круцијално питање, да ли је МОК једноставно искористио све околности које су се догодиле везаног за допинг у последње време да украде Русији тренутак за понос?! Тренутак у који су уложене године и године рада, тренинга, зноја и суза.
Руси су поносан народ, не требају им медаље и панде, као ни пењање на победнички пиједастал како би аплаудирали и поносили се својим клизачицама. Оне су невероватне на леду, док се и ван њега одлично држе и показују шампионски карактер, беспрекорним понашањем због неправде коју проживљавају тренутно.
Рускињама преостаје да заузму прва три места и да на најбољи могући начин покажу свету доминацију, победивши неправду. А подијума ће бити, само касније и хиљадама километара далеко од Пекинга.
Русија мушка репрезентација клизање
 - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
СПОРТ
Руси разбили Американце и поставили олимпијски рекорд
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СПОРТ
Руска ледена принцеза открила детаље драме у Пекингу
Камила Валијева - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СПОРТ
Америка „жали“ – Рус има поруку: „Пукли су!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала