- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Након Американаца и Немаца и Британија пребацила део дипломата из Кијева на запад Украјине

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаЗаставе Велике Британије и НАТО-а на згради британске амбасаде у Кијеву
Заставе Велике Британије и НАТО-а на згради британске амбасаде у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Велика Британија пребацила је део дипломатског особља из Кијева у Лавов, али одржава „присуство“ у украјинској престоници, изјавила је британска министарка спољних послова Лиз Трас.
„Пребацили смо део наших запослених на запад Украјине, у Лавов, али задржавамо присуство у Кијеву. Наставићемо (да га одржавамо), али стално проучавамо ситуацију у Украјини“, рекла је шефица британске дипломатије у интервјуу за „Скај њуз“.
Раније је објављено да се амерички амбасадор и друге америчке дипломате селе из Кијева у Лавов, а немачке власти такође су одлучиле да смање број дипломата у Кијеву и да преместе конзулат из Доњецка у Лавов.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Како је раније изјавио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, Русија не ствара никакве поводе за конфликтну ситуацију око Украјине. Према његовим речима, Русија не искључује могућност да хистерија око Украјине, коју распирује Запад, има за циљ да покрије чињеницу да Кијев саботира Минске споразуме о Донбасу.
Украјински авиони на аеродрому Бориспољ у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СВЕТ
Паника у Кијеву: Олигарси, политичари масовно напуштају Украјину, Зеленски даје 24 часа да се врате
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала