- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новинар опседнут Јокићем ликује због тога што је Србин „понижен“ /видео/

© AP Photo / Andy Clayton-KingНикола Јокић, Остин Риверс и Мајк Мелоун – Денвер Нагетс, НБА
Никола Јокић, Остин Риверс и Мајк Мелоун – Денвер Нагетс, НБА - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Никола Јокић, актуелни МВП најјаче кошаркашке лиге на свету, по ко зна који пут скрајнут је од стране колега у НБА, што је био повод за ликовање новинара Ника Рајта који не пропушта прилику да напише или каже нешто негативно за српског кошаркаша.
Никола Јокић другу годину заредом изабран је од стране капитена Леброна Џејмса у његов Ол-стар тим, али многи су очекивали да ће, као актуелни МВП и један од најбољих на свету, бити изабран међу првим кошаркашима.
То се није десило, Јокић је изабран пред крај, само испред Треја Јанга и Ендруа Вигинса, што је на неки начин срамота, и новинар Фокса Ник Рајт ликовао је због таквог расплета.
„Да ли ћете сада да се обрушите на Леброна Џејмса и Кевина Дурента јер имају исто мишљење о вашем господу спаситељу, Николи Јокићу, као и ја? Да, сјајан је кошаркаш, али не и у конкуренцији за најбољег на свету“, ликовао је Рајт на Твитеру.
НБА је пре четири године увео новитет у одабир Ол-стар тимова, не игра се више Запад против Истока, већ кошаркаши, по један из обе конференције, који скупе највише гласова од навијача буду изабрани за капитене и бирају са којим играчима ће играти на најпрестижнијој утакмици на свету.
Тако је било и ове године, али разлику од претходне када се није очекивало да Јокић буде изабран од капитена на старту, овога пута донекле је било нормално да, Џејмс или Дурент, бирају Јокића међу првима.
То се није догодило, Леброн је изабрао Николу као последњег, само зато што је Дурент узео Ембида (првог), па да би одговорио центром на центра, и тиме смо још једном добили потврду да Јокић није вољен и цењен колико заслужује.
„Леброн и КД су имали сву слободу овог света и опет су рекли шест имена пре Николе Јокића – који је изабран само испред Јанга и Вигинса. И, претпостављам, да им је било дозвољено, да би изабрали и Девина Букера и Луку Дончића испред њега (Јокића)“, сладио се Рајт.
Рајт је познат као новинар који је у прошлости више пута говорио негативно о Јокићу, те је пре само неколико дана говорио како статистика српског кошаркаша може да се баци у канту – јер је небитна.
Српски кошаркаш Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
СПОРТ
Сраман однос Американца према Јокићу: „Баците ту глупу статистику у канту“ /видео/
Јокић је и у гласању за Ол-стар тимове, које чине навијачи, кошаркаши и медији, изабран као други најбољи кошаркаш ове сезоне на Западу у избору колега играча.
Иако игра несумњиво бољу сезону од Леброна Џејмса, што показују све статистичке категорије и однос победа и пораза екипа, момак из Сомбора не добија љубав и поштовање, па чак ни оних који би требало да најбоље знају стање на терену – НБА кошаркаша.
НБА Ол-стар утакмица на програму је 20. јануара, а опширније са којим играчима ће играти прочитајте – ОВДЕ.
Краљ поново бирао Јокића, Дурент изазвао „лудницу“ у студију! /видео/
Лукина рапсодија у Тексасу – и рекорд каријере! /видео/
Неочекивана драма у Београду – и велика победа Србије!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала