- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Савет из Москве: Учесници у хистерији о „руској инвазији“ нека посете лекара

© AP Photo / Seth WenigДмитриј Пољански
Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански посаветовао је онима који учествују у хистерији поводом наводне предстојеће „руске инвазије“ да посете лекара.
Коментаришући изјаве да Русија повлачи део трупа због притиска САД и НАТО-а, Пољански је подсетио да је пре три седмице предвидео да ће неко рећи „да се то десило услед притиска на Русију“.
Он је истакао да ништа што Запад предвиђа у вези Украјине нити се десило нити се дешава.
„Мислим да им је потребан добар доктор, саветујем им да се обрате специјалисти за такве случајеве параноје“, прокоментарисао је Пољански.
Истовремено, портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова критиковала је причу америчке телевизије „Си-Би-Ес“ о „руској инвазији“, истакавши да се ради о фалсификату.
Наиме, телевизија је објавила прилог у коме се наводи да су „руске трупе на положајима за напад, иако је Москва званично саопштила да је део војске повучен са границе“. Дописник из Лавова говори о „предстојећој инвазији и томе како се Украјина припрема за њу“.
Захарова је посаветовала сниматељској екипи „Си-Би-Еса“ да отпутује у Донбас и да исто тако поразговара са људима који „седам година живе под правим ваздушним нападима“.
„Сама прича је груби фалсификат. Где су све те међународне комисије и комитети за супротстављање лажним вестима?“, упитала је портпаролка.
Како је раније саопштило Министарство одбране Русије, јединице Јужног и Западног војног округа почеле су да се враћају у своје гарнизоне након војних вежби.
Хистерија око наводних планова Русије да нападне Украјину траје већ недељама. Иако је Москва више пута демантовала да има такве намере, западни медији и политичари не престају да понављају исту мантру. Штавише, траже да Русија повуче трупе које изводе војне вежбе на сопственој територији.
Подсетимо, и украјински званичници су више пута саопштавали да немају информације да Русија спрема напад на њихову земљу.
Руски ракетни дивизион наоружан противваздушним системом С-400 - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
РУСИЈА
Пораз западне пропаганде: Русија почела да повлачи део трупа након војних вежби /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала