- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мбапе спречио две велике нуле у Паризу – судија Јовановић и Сити бриљирали у Лисабону! /видео/

© AP Photo / Francois MoriЛионел Меси промашио пенал у мечу ПСЖ - Реал Мадрид
Лионел Меси промашио пенал у мечу ПСЖ - Реал Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Манчестер сити је у осмини финала Лиге шампиона убедљиво савладао Спортинг у Лисабону са 5:0, уз значајну улогу српског судије Срђана Јовановића. Шлагер вечери, дуел Пари Сен Жермена и Реал Мадрида у Паризу, обележила је лоша игра, Лионел Меси је чак промашио и пенал, али је у четвртом минуту надокнаде Килијан Мбапе донео победу домаћима од 1:0.
Фудбалери Манчестер ситија су посао у Лисабону завршили за нешто више од пола сата игре, а у томе им је помогао и српски судија Срђан Јовановић, заједно са својим сарадницима, признавањем гола у седмом минуту.
Опширније о томе у посебној вести.
Срђан Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
СПОРТ
Српске судије засениле спектакл у Лисабону /видео/
Свега десет минута касније Манчестер сити је повисио предност голом Бернарда Силве.
У 32. је тачку ставио Фил Фоден који је практично угурао лопту у мрежу.
Са друге стране, у првих пола сата утакмице на Парку Принчева у Паризу, домаћи су били апсолутно доминантна екипа јер Реал Мадрид није успео да упути ниједан ударац на гол, а укупан број успешних додавања био је готово двоструко већи у корист тима из француске престонице уз четири шута ка голману Тибу Куртои.
У офанзивним акцијама посебно су се истакли Анхел ди Марија и Килијан Мбапе – код ударца француског репрезентативца феноменално је реаговао Куртоа.
До полувремена Силва је постигао још један гол за Сити, а Реал и даље није успео да упути ниједан ударац у гол Ђанлуиђија Донаруме, покушао је само Каземиро, али је покушај главом отишао ван оквира.
Срђан Јовановић је опет реаговао у Лисабону, поништио је пети гол Манчестера и оставио Силву без хет-трика, али је убрзо мрежу затресао Рахим Стерлинг, на изласку из првог сата игре, док су се у Паризу ПСЖ и Реал Мадрид и даље мучили.
Велику шансу за париски тим имао је Лионел Меси, али је у 61. минуту промашио једанаестерац, односно Куртоа је „прочитао“ ударац.
Домаћи су до 75. минута уписали чак 16 шутева, шест пута је Куртоа морао да реагује, Реал је остао на „нула“ у рубрици „шутеви у оквир гола“, а тренер Карло Анчелоти није желео ниједну измену да потроши на репрезентативца Србије Луку Јовића који је меч испратио са клупе.
Коначно, гол за Париз у четвртом минуту надокнаде времена постигао је Килијан Мбапе, спречивши две велике нуле у дуелу великана.
Реванш мечеви су на програму 9. марта.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала