- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британац о Новаковим принципима: „Храбар је, али нисам то желео да чујем“

© AFP 2023 / DAVID GRAYНовак Ђоковић и Коби Брајант
Новак Ђоковић и Коби Брајант - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Британски тенисер Тим Хенман огласио се после еклузивног интервјуа који је Новак Ђоковић дао за Би-Би-Си, у којем је поручио да су му принципи важнији од трофеја, те да се неће вакцинисати против вируса корона.
Бивши тенисер нема дилему да Ђоковић одлуком да се не вакцинише ускраћује себи могућност да постане највећи у историји белог спорта.
Рафаел Надал му је већ побегао за један Гренд слем трофеј, освојивши потпуно неочекивано титулу на Аустралијан опену, на турнирu где је Новак апсолутни владар, али му због депортације није дозвољено да се надмеће за јубиларни 10. трофеј у Мелбурну.
Та дешавања, односно немогућност Новака да заигра у Аустралији, потпуно су преокренуле ситуацију на путу ка писању историје и сада у тој трци води Шпанац, док су Ђоковић и Федерер остали на по 20 ГС трофеја.
Сезона је тек почела, наредни Гренд слем биће одигран у Паризу и јасно је да је Рафаел Надал који има 13 титула на Ролан Гаросу велики фаворит за трофеј. Поготово ако се узме у обзир чињеница да је наступ Новака Ђоковића који није обавио имунизацију под дебелим знаком питања.
То и брине Хенмана, који се експресно огласио након што је Србин поручио да (још) не жели да се вакцинише и да су му принципи испред трофеја које је спреман да жртвује, без обзира на то колики је улог.
„Разумем његову забринутост. Његов избор је да ли ће примити вакцину или не. Као бивши играч и љубитељ тенис то није оно што сам желео да чујем, али је оно што сам очекивао. Како је признао, спреман је да се суочи са ограничењима. Тиме себи Новак одузима прилику да игра на Гренд слемовима и ускраћује себи прилику да постане најбољи играч свих времена. Мислим да то довољно говори о његовој храбрости и снази његових уверења. Мало шта ће моћи да утиче на његово мишљење“, истакао је Британац Тим Хенман који сматра да ће Ђоковић моћи да учествује на Вимблдону који је заказан за јун.
„Мислим да не би требало да буде проблема“, кратко је поручио Хенман у разговору за Би-Би-Си Радио 4.
Надал тренутно има 21 највећи трофеј, Ђоковић и Федерер по 20. У случају да Шпанац буде најуспешнији у Паризу, светски број један ће се наћи у ситуацији да крајње неочекивано има приличан заостатак за Шпанцем.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
СПОРТ
Новак је спреман да жртвује све трофеје
Скуп подршке Новаку Ђоковићу у Београду - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СПОРТ
Ново парче историје у Ђоковићевим рукама
Амерички кошаркаш Рајли Опелка - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2022
СПОРТ
Историја тениса исписана у Даласу – „ботови“ оправдали надимак /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала