- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Варошица у Војводини скоро да нема људи, али је права јагма за куповином земље /фото/

© Flickr / Miroslav ZadrepkoСалаш у Војводини
Салаш у Војводини - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Све је више варошица и села по Србији у којима људи скоро да нема — млади су одлазили да раде у велике градове, старији су умирали. Међутим, последњих година, а посебно током пандемије, многа таква места постала су права стецишта туризма. Због велике тражње, квадрат земље је за кратко време порастао и неколико пута.
Такав је случај и са местом поред Руме, Павловцима, где је права јагма за земљом и где ар данас кошта и више од 2.200 евра.
Може се рећи да потенцијал општине Павловци многима није био толико познат, све док Новак Ђоковић није одлучио да у том месту купи плац и сагради кућу. Након тога, многи су ову војвођанску варошицу одабрали за своју оазу.
Због тога је у варошици данас готово немогуће наћи слободан педаљ земље који је у продаји, а у међувремену и цена је порасла, пише портал „Блиц бизнис“.

Тајна у језеру

Месна заједница Павловци је једно од најмањих места у општини Рума, у којој живи свега 390 становника. У насељу има око 175 домаћинстава, са три члана у просеку.
Од Београда је удаљено 69 километара, од Новог Сада 46 километара, Руме око седам...
„Тачно 510.000 евра за цео плац, односно 2.217 евра по ару. Плац је удаљен око 60 метара од обале Павловачког језера. Има нешто више од 2 хектара. У окружењу се налазе виле наших познатих кошаркаша, тенисера и фудбалера“, гласи један од огласа.
Павловци су познати и по Павловачком језеру, познатијем под називом Кудош. Датира из 1983. године, и дужине је 400 метра. На левој страни језера смештено је неколико угоститељских објеката, а Новакова вила има изграђен прилаз баш до обале Павловачког језера.
У последње време, све је више заинтересованих за куповину земље или некретнине у Павловцима, али ипак сви желе да прођу што јефтиније. Иако то у последње време није могуће с обзиром да је потражња за некретнинама и плацевима све већа, а понуда све мања, самим тим и цене су скочиле — са 500 евра и на 2.000, па и више.
Мештани се надају да ће то утицати на тренд раста њихове варошице и да ће се број радних места повећати. Надају се и повећању природног прираштаја, јер у ово селу има свега шест ђака који похађају школу од првог до четвртог разреда.
сеоски крај под снегом - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Нова иницијатива: Како до ренесансе српског села
Дрвенград за време Кустендорфа класик  - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
СРБИЈА
Место у Србији проглашено за најбоље туристичко село на свету
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала