- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Вашингтон позвао своје држављане да напусте Белорусију и Придњестровље

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПролазник на улици у Минску
Пролазник на улици у Минску - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
Пратите нас
Амерички Стејт департмент позвао је америчке држављане да хитно напусте Белорусију и Придњестровље.
„Не путујте у Белорусију због произвољне примене закона, ризика од привођења, необичног и обеспокојавајућег јачања руске војне моћи дуж границе Белорусије и Украјине, ковида 19 и ограничења која су због тога уведена“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту Стејт департмента.
Америчким грађанима се саветује да не иду ни на територију Молдавије, пре свега због вируса корона, а потом и због ситуације на руско-украјинској граници и нерешеног конфликта између Придњестровља, где 60 одсто становништва чине Руси и Украјинци, и централних власти у Кишињеву.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Како је раније изјавио шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, Русија не ствара никакве поводе за конфликтну ситуацију око Украјине. Према његовим речима, Русија не искључује могућност да хистерија око Украјине, коју распирује Запад, има за циљ да покрије да Кијев саботира Минске споразуме о Донбасу.
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
РУСИЈА
Лукашенко упозорава: Ко нагази „црвену линију“ Москве и Минска – добиће шта му следује!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала