- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огласио се министар који је депортовао Ђоковића: „Отворени смо за разматрање“

Алекс Хок - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Министар за имиграције Аустралије Алекс Хокс рекао је да су отворени за разматрање одлуке да се Новаку Ђоковићу забрани улазак у Аустралију у наредне три године.
Ђоковићу је због депортације из Аустралије аутоматски забрањен улазак на овој континент у периоду од три године, али Хок је, након што је Ђоковић дао интервју за Би-би-си, изјавио да су отворени за промену такве одлуке.
„Будућност господина Ђоковића искључиво зависи од њега, његово је како ће се понашати и шта ће радити на међународном нивоу“, рекао је Хок, а преноси аустралијски Асошиејтед прес.
„Аустралијска влада нема даљу улогу у ономе што он одлучи да уради“, додао је.

Хок је рекао да је Аустралија „веома отворена“ за разматрање будућих поднесака и захтева Ђоковића, али је и истакао да ће коначна одлука бити у рукама будућег министра.
„Будући доносилац одлука ће размотрити то када добије захтев. Важан принцип закона је да не обавезујем будућег доносиоца одлука. Ми смо назначили да ћемо то размотрити, на исти начин на који бисмо разматрали све друге. Отворени смо за разматрање“, закључио је Алекс Хок.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
СПОРТ
Ђоковић једном реченицом показао људску и шампионску величину /видео/
Ђоковић још није открио своје планове за будућност и за потенцијално учествовање на Аустралијан опену 2023, али је изјавио да ће сарађивати са владом ове државе.

„Поштоваћу пресуду суда и сарађиваћу са надлежним органима у вези са мојом депортацијом из земље“, рекао је Ђоковић приликом депортације.

„Непријатно ми је што је фокус протеклих недеља био на мени и надам се да сада можемо да се фокусирамо на игру и турнир који волим“, рекао је пре неколико недеља Новака.
Ђоковић је у интервјуу за Би-би-си изјавио да се неће вакцинисати по цену учествовања на Гренд слемовима, што значи да је спреман да пропусти и наредни Аустралијан опен, ако се ништа не промени.
Ипак, ситуација у свету мења се из недеље у недељу и ко зна које ће правило бити снази у јануару 2023. године.
Ђоковић једном реченицом показао људску и шампионску величину /видео/
Ђоковић први пут о „издаји“ колега и тортури Аустралијанаца: Био сам беспомоћан /видео/
Новак има зелено светло – за „зелену“ сезону!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала