- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Демократски фронт припрема протест „Блокадом против издаје“

© AFP 2023 / SAVO PRELEVIC Митинг опозиције у Подгорици, 14.10.2016. године
Митинг опозиције  у Подгорици, 14.10.2016. године  - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Нове протесте у Црној Гори припрема и Демократски фронт на којима ће, како кажу, показати одлучност да се одбрани оно за шта су се генерације бориле, за смену и рушење ДПС-а и Мила Ђукановића.
Из Демократског фронта за „Дан“ су рекли да планирају да организују протесте, под називом „Блокадом против издаје“, којима би блокирали излазе из великог броја црногорских градова.
Посланик ДФ-а Јован Вучуровић каже да су покушавали данима да смире страсти и пронађу решење унутар парламентарне већине, да се кроз договор сачува изборна воља.
„Показали смо велико стрпљење, али очигледно да не постоји жеља да се на тај начин изађе из ове ситуације. Зато ћемо блокадом Црне Горе спречити издају и продају народне воље од 30. августа (2020.) и ставити до знања свима да нећемо дозволити да се Демократска партија социјалиста врати на места одлучивања, каже Вучуровић и истиче:
„ДПС мора бити тешко поражен и кажњен, а то је морало одмах после избора, али се нажалост није десило и једној таквој структури огрезлој у корупцији и криминалу се дозволило да се одржи у политичком животу, а сада још неко хоће да је врати у власт. Неће моћи“.
Навео је да ДФ преузима контролу над процесима као најјачи субјект у парламентарној већини.
„Ми се налазимо у завршној фази припрема за акције које ће показати одлучност да се одбрани оно зашта су се генерације бориле, за смену и рушење ДПС-а и Мила Ђукановића“, навео је Вучуровић.
Још се не зна када ће блокада читаве Црне Горе почети, а као могући датум почетка, помињао се 17. фебруар.
Посланик Нове српске демократије (НСД) Маја Вукићевић је навела да не зна одакле се у јавности појавио четвртак као дан када ће бити одржан протест.
„Читава Црна Гора ће знати кад ће наступити најављена блокада, и оно што вам ја могу рећи је да то неће бити четвртак“, рекла је она, пренео је „Дан“.
Избори у Црној Гори - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
РЕГИОН
Запело формирање мањинске владе у Црној Гори, најпоштеније рјешење — ванредни избори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала