Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ђурић: Писмо америчких конгресмена велико признање за Србију /видео/

© Tanjug / Тања ВаличДиректор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић
Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Амбасадор Србије у Вашингтону Марко Ђурић оценио је да је недавно писмо 16 чланова америчког Конгреса председнику Џоу Бајдену, велико признање које је Србија постигла протеклих неколико година.
Ђурић је подсетио да се у писму помињу српски успеси у области економије, али се говори и о српској иницијативи коју је председник Србије Александар Вучић покренуо са још неколико регионалних лидера, која се односи на стварање Отвореног Балкана, односно на зоне слободне трговине, протока људи и капитала и услуга.
„То говори о новој парадигми српске политике“, рекао је Ђурић у интервјуу за Телевизију српске дијаспоре (ТСД).
Истакао је да је писмо конгресмена плод новог наступа Србије према институцијама у Вашингтону и нове структуре српског деловања у Америци, као и стотина састанака и разговора са америчким званичницима, конгресменима, али и са њиховим особљем.
Најавио је да ће амбасада Србије у САД наставити даљи рад како са извршном граном власти, тако и са Конгресом као са законодавном граном, али и да ће тим за сарадњу са српском дијаспором, који укључује и генералне конзулате и језгро тима у Вашингтону, интензивно наставити да обилази српске заједнице широм САД.
„Заједно са епархијама наше цркве које су овде најдубље укорењене и које имају најозбиљније видове сарадње са српском дијаспором, мислим да смо на путу да направимо заиста дугорочну и једну нову позицију за Србију. Требаће нам много стрпљења, много труда, много упорности“, рекао је Ђурић и позвао гледаоце да активно раде са својим политичким представницима у Америци и имају сталну комуникацију са њима.
„Само тако можемо нешто да урадимо“, поручио је Ђурић, преноси Танјуг.
Здание Конгресса США на Капитолийском холме в Вашингтоне - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2022
СРБИЈА
Објављено писмо америчких конгресмена Бајдену о Србији
Конгрес САД - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пацоли: Појачан утицај Србије у Вашингтону треба да забрине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала