- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Држава спрема уредбу за субвенционисање куповине првог стана или куће за младе родитеље

CC0 / / Дневна соба
Дневна соба - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Министар финансија Републике Србије Синиша Мали саопштио је данас да држава припрема уредбу која би омогућила субвенционисање изградње куће или куповине стана у износу до 20.000 евра, као меру подстицања наталитета.
Како је министар објавио на свом налогу на Инстаграму, он је данас заједно са колегама из Министарства за бригу о породици и демографију и колегама из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, договарао последње детаље Уредбе која ће уређивати право на новчана средства државе при куповини стана или изградњи куће, а по основу рођења детета.
„Желимо да направимо такве критеријуме, да што више грађана може да оствари ово право, с обзиром на то да нам је важно да даље подстичемо наталитет у нашој земљи, и да млади родитељи своје породице заснивају у Србији“, навео је Мали на Инстаграм профилу.
Баш зато, како је додао, држава жели да субвенционише куповину стана, али и изградњу кућа у износу највише до 20.000 евра.
„Оно што већ прописује Закон о финансијској подршци породицама са децом јесте да то право може остварити свака мајка за дете рођено 1. јануара 2022. године и касније, под условом да први пут стиче у својину непокретност на територији Србије, те да се захтев може поднети у року од годину дана од дана рођења детета“, навео је Мали.
Очекује се, како каже, да ће се у наредних 10 дана Уредба наћи на седници Владе Србије и да ће тада бити познати сви детаљи, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала