- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Путин не намерава да се обраћа Американцима, то је неразумно

© Sputnik / Мария ДевахинаСпаска кула московског Кремља и храм Василија Блаженог
Спаска кула московског Кремља и храм Василија Блаженог  - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин не планира да упути апел свету и америчком народу по аналогији са обраћањем америчког председника Џозефа Бајдена, изјавио је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Председник стално објашњава целом свету, а током протекле недеље – неколико пута. Одговарајући на питања, врло исцрпно је износио став Русије“, рекао је Песков.

Говорећи о објашњењима Москве „зашто Русија не напада Украјину“, портпарол је додао да би „било неразумно објашњавати целом свету зашто Русија не ради оно што од ње информативно захтевају САД и европске земље“.

На примедбу новинара да ли би Путинов одговор Американцима био сврсисходан, Песков је у шали одговорио: „О чему – позиву да се не напада Канада?“

Претње као мантре

Коментаришући говор америчког председника, у којем је навео да Руси нису непријатељи, Песков је рекао да он само може да се поздрави, али би у Русији волели да такве говоре чују без претњи.
„У томе нема ничег за осуду. Вероватно можемо поздравити шта председник Сједињених Америчких Држава, једне од највећих земаља света, једне од најмоћнијих држава, мисли о руском народу“, рекао је Песков. Како је навео, то Русима може само да импонује.
Председник САД Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
СВЕТ
Бајден обећава да неће постављати ракете у Украјини, али и даље најављује рат
„Али ми радије не бисмо слушали разне претњи о томе шта ће нам се десити ако урадимо тамо нешто што ми не намеравамо да урадимо“, констатовао је портпарол.
Према његовим речима, те претње звуче као мантре.
„Већ су прилично досадиле. Када бисмо слушали апеле без претњи, то би она, вероватно, руском народу много више импоновало“, додао је Песков.
„И наравно, тај говор би још више импоновао када би се амерички председник обратио и украјинском народу и позвао украјински народ да никада не пуца један на другог. То би било веома добро“, закључио је Песков.
У уторак је амерички председник Џозеф Бајден изјавио да САД не сматрају Русију својим непријатељем. „Ми не желимо да дестабилизујемо Русију. Грађани Русије – ви нисте наши непријатељи“, рекао је Бајден.

Остају претње од напада на Донбас

Кремљ је оценио да постоји висок ниво опасности од напада украјинских снага на самопроглашене републике Донбаса.
Упитан да ли се таква претња, према оценама Кремља, последњих недеља смањује, Песков је одговорио одрично: „Не“.

О нападу на Украјину

Песков је објаснио и да у Кремљу ни на који начин не коригују свој рад због извештаја западних медија о „инвазији“, а прошла ноћ је протекла као и обично.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
РУСИЈА
Песков саветује Украјинце: Навијте будилнике да не преспавате „инвазију“ Русије
„На основу извештаја западне штампе, посебно у последње време, о познатој теми, не коригујемо рад. Ноћ је протекла као и обично. Очекивано. Спавали смо мирно. Ујутро смо радни дан започели такође мирно и радно“, одговорио је он на питање новинара да ли ноћас некако коригован рад председничке администрације због вести које шире западни медији.
На питање да ли је било контаката са страним државама ноћас или јутрос, Песков је рекао: „Ноћу обично не контактирамо са страним државама“.
Хистерија око наводних планова Русије да нападне Украјину траје већ недељама. Иако је Москва више пута демантовала да има такве намере, западни медији и политичари не престају да понављају исту мантру. Штавише, траже да Русија повуче трупе које изводе војне вежбе на сопственој територији. Чак су и украјински званичници више пута саопштавали да немају информације да Русија спрема напад на њихову земљу.
Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2022
РУСИЈА
Савет из Москве: Учесници у хистерији о „руској инвазији“ нека посете лекара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала