- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кривокапић: Идеје слободе, правде и једнакости крчиле пут Србије

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је председници Владе Србије Ани Брнабић и свим грађанкама и грађанима пријатељске земље, Дан државности.
Кривокапић је пожелео свим грађанима Србије да што пре остваре успехе које је пројектовала Влада и да иза целог човечанства неповратно остану пандемијски изазови, препреке, ограничења и ескалације напетости који су, можда и највећи у послератној историји Европе и света.
"Са жељом да порука и дух великог празника увек буду најсветлије водиље државе Србије и њених грађана. Идеје слободе, правде и једнакости, крчиле су историјски пут Ваше државе и неустрашиво живе у њеним државотворним снагама", поручио је Кривокапић, преноси РТЦГ.
Безбројне су и нераскидиве везе, како наводи Кривокапић, између традиција, култура, привреда, историја и грађана.
"Њихова природа је таква да су чврсте, постојане и опстајаће и биће све снажније у времену које наилази. Наша стратешка и искрена окренутост европским интеграцијама, достизању европских стандарда, пракси и вредности, у будућности ће да оснажи и обогати билатералну сарадњу која се одвија у бројним областима", додао је Кривокапић.
Кривокапић истиче да улога Србије остаје незаобилазна у свим дешавањима на Западном Балкану и шире.
"Црна Гора и убудуће остаје ваш поуздани партнер у значајним пројектима који су настали и настају на темељним вредностима европског уједињења и савремене демократије", закључио је Кривокапић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала