- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва упозорава: Сваки пуцањ може имати фаталне последице у Донбасу

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајинска артиљерија у борбама на истоку земље, Доњецк
Украјинска артиљерија у борбама на истоку земље, Доњецк - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Било који нагли покрет на контакт линији у Украјини може довести до фаталних последица, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Хистерија коју подстиче Запад извршила је снажан психолошки притисак на становништво Украјине, али на њима је да се позабаве тиме“, истакла је Захарова.
Такође је констатовала да би власти у Кијеву могле да искористе актуелну ситуацију за „самоубилачку агресију против Донбаса“.

„Нас занима друго – чињеница да је то земља у којој је у току горућа фаза унутрашње конфронтације и стога је важно стање људи, укључујући њихово морално стање, јер сваки нагли покрет, између осталог и на контакт линији, сваки пуцањ, свака провокација на крају могу довести до неких фаталних последица“, упозорила је портпаролка.

Како је додала, становнике Украјине треба умирити, а не подстицати хистерију, чиме се бави Запад.
„Позивамо земље Запада да престану да подстичу антируску хистерију, а она је заправо и антиукрајинска, позивамо их да престану да пумпају Кијев оружјем. Те акције негативно утичу како на решавање сукоба у Донбасу, тако и на целокупну ситуацију у сфери безбедности и стабилности у Европи“, поручила је Захарова.
Подсетимо, наоружане украјинске снаге из правца насеља Орехово, под контролом Кијева, јуче су из снајпера пуцале на насеље Голубовско, под контролом ЛНР, и убили једног припадника Народне милиције.
Народна милиција ЛНР узвратила је ватром по положајима украјинске војске у Донбасу.
Тенк Т-72Б3 - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
РУСИЈА
Кијев распоредио 20 тенкова на контакт линији у Донбасу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала