- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

НАТО покушао да шпујунира руске бродове у Средоземном мору

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање крстареће ракете "Калибар" са фрегате "Маршал Шапошников" у Јапанском мору
Лансирање крстареће ракете Калибар са фрегате Маршал Шапошников у Јапанском мору - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Фрегате НАТО покушале су да прикупе обавештајне податке у вези са руским бродовима током маневара у Средоземном мору, саопштио је Спутњику добро обавештени извор.

„Фрегате НАТО покушале су електронско извиђање док је група бродова руске морнарице јуче изводила маневре у источном делу Средоземног мора“, рекао је саговорник агенције.

Посаде руских ракетних крстарица регистровали су сигнале са бродова Алијансе, одредили параметре њиховог кретања и пратили их.
У маневрима у Средоземном мору учествује 15 ратних бродова Тихоокеанске, Северне и Црноморске флоте - ракетне крстарице „Варјаг“ и „Маршал Устинов“, фрегате „Адмирал флоте Касатонов“, „Адмирал Григорович“, велики противбродски бродови „Адмирал Трибуц“, „Вицеадмирал Кулаков“ и бродови за логистику, као и више од 30 летелица Ваздушно-космичких снага Русије.
Вежбе је јуче пратио и руски министар одбране Сергеј Шојгу.
Подсетимо, у Средоземном мору тренутно се налазе и бродови НАТО: амерички носач авиона „Хари Труман“, француски „Шарл де Гол“ и италијански „Конт иди Кавур“.
Америчка подморница Мисури - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
РУСИЈА
Инцидент у Тихом океану: Америчка подморница ушла у територијалне воде Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала