- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Прошао „Дан Д“ за украјинску кризу, шта даље I Свет са Спутњиком

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаГранична осматрачница на белоруско-украјинској граници
Гранична осматрачница на белоруско-украјинској граници - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Завршило се још једно одбројавање до у западним медијима драматично најављиване инвазије Русије на Украјину, и опет ништа. Руске трупе нису упале у Украјину, како су упозоравали са Запада уз претње Москви „мајком свих санкција“, а јединице на западу и југу земље су се после вежби вратиле у гарнизоне.
Амерички председник Џо Бајден ипак каже да могућност инвазије и даље постоји, а тврди да САД и НАТО нису претња за Русију и да не планирају да у Украјини распоређују ракете. Руски председник Владимир Путин дотле после разговора с немачким канцеларом Олафом Шолцом поручује да ће Москва даље деловати „по плану“, он ће опет зависити од реалне ситуације на терену а каква ће она бити не зависи само од Русије.
Да ли се катастрофичне приче о предстојећем рату у Украјини враћају у сферу дипломатије? Или, како кажу неки западни аналитичари, Русија и САД играју сложени рат сигналима како би избегли прави? Зашто је Украјина постала складиште за застарело западно оружје и сме ли се, без зеленог светла преко океана, усудити да крене на Донбас? Какву поруку шаље премештање неких западних амбасада на запад Украјине? Због чега Сергеј Лавров подсећа на срамну улогу мисије ОЕБС-а у Рачку и да ли је могуће нешто слично на линији раздвајања украјинских група и побуњеничких снага?
О овим и другим питањима везаним за украјинску кризу у емисији Свет са Спутњиком говоре професор ФПН др Драгана Митровић и Слободан Зечевић са Института за европске студије.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Свет са Спутњиком 16. 02.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала