- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова се обратила британској министарки: Извините се због ширења лажи о Русији

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаБританска министарка спољних послова Лиз Трас
Британска министарка спољних послова Лиз Трас - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
Пратите нас
Министарка спољних послова Лиз Трас треба да се извини због лажних изјава о Русији, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Знате, шефица британске дипломатије дужна је да се извини због ширења лажи и дужна је да се извини народу Русије, Украјине и британском народу. Такође и медијима који су сматрали да су њене изјаве истина“, прокоментарисала је Захарова на брифингу.
Британска министарка је дан раније изјавила да је „веома вероватна инвазија“ Русије на Украјину, упркос томе што су руске трупе почеле да се враћају у базе након завршених војних вежби. Такође је тврдила да Москва припрема у Украјини „операцију под туђом заставом“, али није пружила никакве доказе.
Министарство спољних послова Русије окарактерисало је поменуте изјаве као дезинформације које потом користе британски медији.
Британски таблоиди су у уторак објављивали време „инвазије на Украјину“ – наводно ће се то догодити у среду у три сата ујутру по локалном времену. Кремљ је иронично прокоментарисао ову информацију, а портпарол председника Русије Дмитриј Песков предложио је Украјинцима да навију будилнике како би испратили дешавања.
Хистерија око наводних планова Русије да нападне Украјину траје већ недељама. Иако је Москва више пута демантовала да има такве намере, западни медији и политичари не престају да понављају исту мантру. Штавише, траже да Русија повуче трупе које изводе војне вежбе на сопственој територији. Чак су и украјински званичници више пута саопштавали да немају информације да Русија спрема напад на њихову земљу.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
РУСИЈА
Захарова: Западни медији чинили све да почне рат у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала