- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Ситуација око Украјине развија се у умовима и медијима на Западу, њих треба питати за решење

© AP Photo / Shamil ZhumatovМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Ситуација око Украјине не развија се у Русији, већ у умовима и медијима на Западу, њима треба упућивати питања о деескалацији, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Цела ситуација се не развија овде, на руској територији. Она се развија у главама, мозговима и масовним медијима Запада, пре свега Сједињених Америчких Држава и Велике Британије. И, наравно, господин Столтенберг (генерални секретар НАТО-а) активно развија ову ситуацију“, рекао је Лавров на састанку са италијанским министром спољних послова Луиђијем ди Мајом.
„Због тога сва питања о томе како се носити са оним што они називају ескалација треба да буду упућена њима“, прецизирао је он коментаришући речи италијанског министра, који је рекао да би волео да чује руску оцену тренутне ситуације.
Ди Мајо је навео да се Италија, што се тиче тензија на границама са Украјином, обавезала да ће бити у првим редовима тражења излаза из дипломатске кризе и нагласио да се може „рачунати на Италију“. Министар је додао и да га занима Лавровљева процена ситуације, приступи и начин како да се тренутна ситуација реши.
Западни медији последњих месеци више пута су извештавали о наводној могућој инвазији Русије на украјинску територију, наводећи „тачне датуме“, па чак и времена, и изнова их одлагали. Руска страна редовно је негирала такве тврдње. Председник Русије Владимир Путин истакао је да Москва не жели рат, а да би га спречила, Русија је покренула преговоре о безбедносним гаранцијама.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
РУСИЈА
Лавров о позивима Запада да се провери повлачење руских трупа: Елементарно неваспитање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала