- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЛНР упозорава: Кијев довео у Донбас стране медије да шире лажне вести

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаУкрајински војници током размене заробљеника на неутралној територији Донбаса
Украјински војници током размене заробљеника на неутралној територији Донбаса - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Народна милиција самопроглашене Луганске Народне Републике примећује долазак страних медија у део Донбаса који је под контролом Кијева, саопштио је портпарол Народне милиције ЛНР Иван Филипоненко.
„У циљу праћења догађаја у Донбасу у контексту који одговара Западу, у циљу осигуравања информационе подршке офанзивне операције и оправдавања интензивирања војних операција Украјине у очима светске заједнице, у пратњи официра 74. центра за информационо-психолошке операције у рејоне насељених места Станица Луганска, Счастје и Кримско (под контролом Украјине) 17. фебруара стигли су представници западних медија, између осталог и америчких телевизија Си-Ен-Ен и Ен-Би-Си, као и румунске телевизије 'Антена ТВ'“, рекао је Филипоненко, коментаришући информације о гранатирању обданишта на територији која је под контролом Кијева.
Како је прецизирао, почетком следеће седмице је из истог разлога планиран и долазак сниматељских екипа из Албаније, Белгије, Грузије, Летоније, Луксембурга и Северне Македоније.
„Сматрамо да је ова фарса (наводно гранатирање вртића од стране Народне милиције ЛНР) измишљена намерно за те представнике медија“, оценио је Филипоненко.
Раније су поједини медији објавили да је из правца ЛНР пуцано на обданиште које се налази на територији под контролом Кијева. Начелник управе Народне милиције ЛНР Јан Лешченко оптужио је Кијев за ширење лажних вести. Према његовим речима, „на фотографијама које објављују украјински пропагандисти може се видети озбиљно оштећење зидова, док су застакљени делови на згради нетакнути“. Према мишљењу Лешченка, свако ко је бар једном видео оштећења на зградама услед правог гађања рећи ће да су то монтиране фотографије.
Савет безбедности Уједињених нација - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
РУСИЈА
Запад тражи од Русије да не призна ДНР и ЛНР, док „услужно предлаже“ војне сценарије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала