- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Радници „Фијата“ у Крагујевцу у 2022. радили само седам дана

© AFP 2023 / ALEXA STANKOVICФијат Србија
Фијат Србија - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Орбовић и представници Синдикалне организације „Фијата“ у Србији, састали су се данас са премијерком Аном Брнабић, која је изразила уверавање да ће компанија „Фијат“ остати у Србији у наредном периоду, саопштила је та синдикална организација.
Радници „Фијата“ у Крагујевцу оправдано страхују за будућност и опстанак фабрике, с обзиром на то су запослени у току ове године радили свега седам дана, док се, истовремено, позивају на тромесечни рад у Словачку, оцењује СССС.
Премијерка је на састанку саопштила Орбовићу и представницима Синдикалне организације „Фијат Аутомобили Србија“, на чију иницијативу је и сазван данашњи састанак, уверавања да ће италијански произвођач аутомобила остати у Србији.
Ова информација би могла да утиче на смањење тензија које последњих месеци постоје међу запосленима у крагујевачкој фабрици, наводе из СССС-а.
Састанку у згради Владе Србије су присуствовали и председник и заменик председника Синдикалне организације „Фијат Аутомобили Србија“, Саша Ђорђевић и Иван Ристић, преноси Танјуг.
Фабрика Фијат у Крагујевцу  - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
ЕКОНОМИЈА
Одлазак радника у Словачку — шта се дешава са крагујевачким „Фијатом“
Фијат Србија - Sputnik Србија, 1920, 14.10.2021
ЕКОНОМИЈА
У свету влада колапс, да ли је подлегао и крагујевачки „Фијат“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала