- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Земан: Три велике бламаже америчких обавештајаца

© AP Photo / /Carolyn KasterЦИА
ЦИА - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
Пратите нас
Америчке обавештајне службе су се већ трећи пут за последњих неколико деценија страшно осрамотиле, овог пута прогнозом о почетку рата у Украјини, рекао је чешки председник Милош Земан.
„Још пре неколико дана сам рекао да, према мом мишљењу, никаквог рата у Украјини неће бити, јер Руси нису луди да се упуштају у операцију која би им донела више штети него користи“, рекао је он у интервју за интернет издање „Иднес“.
Он подсећа да су Американци овако велики пропуст направили прво у Ираку јер нису успели да нађу оружје за масовно уништење, а потом у Авганистану када је Вашингтон тврдио да Талибани (организација под санкцијама УН због терористички активности) никада неће доћи до Кабула.
„И Украјина је трећи пут“, додао је он.
Подсетимо, западни медији, а предњачили су амерички и британски, у последњих месец дана свакодневно су објављивали спекулације о датуму почетка инвазије Русије на Украјину. Британски „Сан“ је писао, позивајући се на америчке обавештајце, да ће напад почети 16. фебруара у три сата после поноћи, а „Политико“ да је председник Џозеф Бајден током телефонског разговора са западним партнерима рекао да је 16. фебруар датум када ће почети инвазија. „Блумберг“ је тврдио да ће се напад догодити дан раније.
Ништа од тога се није остварило а Москва је позвала Британију да извини због лажи.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2022
РУСИЈА
Захарова: Западни медији чинили све да почне рат у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала