- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ДНР: Спречено више диверзија, циљ Кијева еколошка катастрофа и ескалација

© Sputnik / Андрей Стенин / Уђи у базу фотографијаУстаници у Донбасу
Устаници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Представници Народне милиције ДНР саопштили су да је на тој територији спречено неколико покушаја диверзија украјинских снага, а у једној од операција двојица диверзаната су убијена а тројица рањена.
Како се наводи, украјински диверзанти који успели да се пробију на територију ДНР намеравали да дигну у ваздух контејнере с хлором у околини Горловке.
Недалеко од ивице шуме код насеља Железна Балка уочено је кретање две групе украјинских специјалаца од по 10 и 12 чланова.
Припадници Народне милиције су пуцали на њих, двојица диверзаната су убијена, а тројица рањена.
Пронађена је муниција стране производње, лична заштитна средства а у једном од панцира камера којом је требало да буде снимљена диверзија ко доказ за руководство.
Министарство безбедности ДНР саопштило је да је спречена и диверзија у хемијској фабрици „Стирол“ такође у месту Горловка. Један радник обезбеђења је том приликом рањен.

„Данас око 4 сата ујутру по московском времену украјинска диверзионо-обавештајна група је покушала да дигне у ваздух контејнере у којима се чува амонијак на територији фабрике ‘Стирол’ у градићу Горловка“, наводи се у саопштењу Министарства објављеном на веб-сајту.

Како се наводи, кијевски режим је покушао да изведе диверзионо-терористички напад с циљем да се створе претпоставке за велику еколошку катастрофу на територији Донбаса и ескалацију конфликта.
Горловка, која је под контролом ДНР, налази се у близини контакт линије, на 40 километара северно од Доњецка и редовно је мета напада украјинских снага.
У градићу живи око 250.000 људи.
Спречена је и саботажа у нафтном постројењу Јеленовики.
Напуштен украјински тенк Т-64 у Доњецкој области - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
РУСИЈА
ЛНР: Ситуација на контакт линији се погоршава, снаге Кијева провоцирају како би покренуле агресију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала