- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Како сме било који страни дипломата у Црној Гори да позива на - уништење Русије!?

© Sputnik / Небојша ПоповићПодгорица
Подгорица - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Аналитичар Војин Грубач је, поводом позива на скуп у Подгорици у знак подршке Украјини, који је упутио украјински конзул Михаил Шматов уз хаштаг „Русија мора бити уништена“, изјавио да се као логично питање намеће како може и сме било који страни дипломата у Црној Гори да позива на уништење било које државе или било кога без моменталних санкција.
Грубач сматра да би Шматов требало да буде проглашен персоном нон грата.
Шматов је, наиме, тај позив објавио на свом Фејсбук профилу, а хаштаг је након неколико сати уклонио.
„После управо завршеног украјинског ‘Рата којег нема’ медији Запада констатују резултате тога спектакла и рачунају које компаније и државе су из њега извукле екстрапрофите. Јер, радило се о невероватној заради коју је проузроковала ратнохушкачка пропаганда иако се рат уопште није десио“, рекао је за портал ИН4С Грубач.
Према његовим речима, праве се упоредне анализе да ли ће се поновити нова планетарна, ратнохушкачка медијска хајка и припрема за следећу епизоду уносног геостратешког бизнис-пројекта „Рат којег нема“ у Украјини.
„За то време, Михаило Шматов, неваспитани украјински конзул у Подгорици, одлучио је да ‘позове Црну Гору’ у одлучујућу битку после завршеног неодржаног рата кроз позив на некакав ‘марш јединства са Украјином’ 19. фебруара у Подгорици. Укратко, сетио се ускопрчени и шовинизирани украјински конзул да на улицама Подгорице продужи рат којег није било, вероватно претпостављајући да су грађани Црне Горе блавори и идиоти“, оценио је Грубач.
Позиву би се требало одазвати, рекао је Грубач, али додаје да би скуп требало одржати испред украјинске амбасаде, одакле би се послала порука Шматову у, како је казао, виду једне речи: „Мрш“, или три речи „Марш шовинистичке наказе“.
Грубач је поставио и питање зашто Шматов није отишао у Украјину и био са својим народом у време, како се изразио, надуване ратне кризе.
Да је Шматов био у Кијеву пре пар дана, могао је да као „убеђени домољуб искористи прилику да на коленима моли украјинске бизнисмене и посланике украјинске Раде да не беже стотинама летелица, ројевима авиона из Украјине уочи рата којег није било“, додао је Грубач.
„На ту срамну бежанију својих богатих и утицајних сународника Шматов се није не осврнуо, али би да митингује по Подгорици која је далеко од те бруке која се у Кијеву десила“, закључио је Грубач.
Мост у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
РУСИЈА
Москва тражи јаче обезбеђење за амбасаду у Подгорици, Захарова подсећа на објаву украјинског конзула
Ноћни вукови у Бесмртном пуку у Београду поводом Дана победе на фашизмом  - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2022
РЕГИОН
Црногорски „Ноћни вукови“ огласили се поводом најављеног „марша јединства са Украјином“ у Подгорици
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала