- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Које су две главне претње човечанству

© Пресс-служба Федеральной Авиалесоохраны / Уђи у базу фотографијаШумски пожар у Русији
Шумски пожар у Русији - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Експерти програма Уједињених нација за животну средину објавили су да су шумски пожари и загађење шума главне претње човечанству. Извештај је објављен на сајту организације.
Шумски пожари и загађење шума имају веома негативни утицај на природу и здравље људи. Експерти наводе да због пожара дрвеће може постати извор загађења уместо да буде апсорбер гасова са ефектом стаклене баште, поред тога пожари доводе до загађења воде и отапања глечера.
Загађење шума изазива хроничну раздражљивост код људи и утиче на квалитет сна, што на крају проузрокује појаву срчаних обољења, психичких растројства и слабљење слуха.
Експерти су навели да велику претњу представља и појава десинхронизације екосистема.
Раније је научни новинар данског издања „Берлингске“ Ларс Хенрик Огор саопштио да је главна претња животу на Земљи супервулкан. Председник САД Џозеф Бајден је изјавио да су климатске промене претња за човечанство.
Програм Организације Уједињених нација за животну средину је направљен 1972. године. Улога програма је подстицања партнерства у области пажљивог односа према животној средини, као и стварање основа за побољшање квалитета живота држава и народа без угрожавања будућих генерација.
Стабло - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Смишљена вештачка стабла – чему ће служити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала