Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

РИК прогласио листу Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор

© Tanjug / OKSAANA TOSKICРИК
РИК - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2022
Пратите нас
Републичка изборна комисија (РИК) прогласила је данас изборну листу "Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор" за парламентарне изборе 3. априла.
Такође, Изборна комисија је изгласала да ова листа има положај изворне националне мањине на изборима за народне посланике Народне скупштине расписане за 3. април.
На седници РИК-а, трећа тачка дневног реда била је доношење решења о именовању члана и заменика члана РИК-а у проширеном саставу, на предлог подносиоца изборне листе "Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор".
Изборна листа странке СВМ предата је јуче РИК-у, а дежурна чланица странке Весна Стојковић навела је да је странка предала изборну листу са 250 кандидата за посланике Народне скупштине под називом "Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор".
Она је нагласила да је уз изборну листу поднет и списак бирача који подржавају њену странку у који су уписана 8.894 бирача, преноси Танјуг.
Председник Изборне комисије Владимир Димитријевић прогласио је на предлог изборне листе Савеза Војвођанских Мађара за члана РИК-а у проширеном саставу дипломираног правника Марка Ненадића и за заменика члана дипломираног правника Сању Костић.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала