- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Ђоковић није криминалац“: Србин добио позив из Америке, огласио се и директор

© REUTERS / ASANKA BRENDON RATNAYAKEНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Даљи ток сезоне Новака Ђоковића после депортације из Аустралије није у потпуности познат, а једна обећавајућа вест стиже из америчких медија који су српском тенисеру упутили позив на турнир у Мајамију. Око америчког Мастерса огласио се и директор турнира Џејмс Блејк.
Ђоковићев први турнир у 2022. биће Дубаи, који је на програму од 21. фебруара, а делује да би српски тенисер могао да заигра у Мајамију, на турниру који је освојио шест пута у каријери и који је био његов први Мастерс у каријери.
Текст локалног листа „Мајами Хералд“ бавио се ситуацијом са Новаком и турниром у њиховом граду, објаснивши да „Ђоковић није криминалац, већ паметан човек“.
„Све што нам сада треба је да се појаве Роџер Федерер, Рафаел Надал и Новак Ђоковић. Да, Ђоковић“, пише у тексту новинарке Мишел Кауфман и додаје се:
„Многи људи су незадовољни Новаком ових дана након фијаска са визом и депортацијом на Аустралијан опену. Нема сумње да он заслужује део кривице, али заслужују је и Тениски савез Аустралије и аустралијска влада због лошег поступања у ситуацији која је измакла контроли. Било је тужно видети ТВ камере и папараце како окружују Ђоковићев ауто док је ишао на саслушања, као и видети његове мрачне фотографије на задњем седишту, као да је криминалац“.
Мастерс у Мајамију је током 2021. године имао могућност да попуни само 20 одсто трибина због пандемије, док се ове године потенцијално очекују пун капацитет.
„Ово је као дан и ноћ. Прошле године људи су се плашили да дођу и били смо на 20 одсто капацитета. Није то била та атмосфера. Урадили смо све што смо могли, али ове године ће бити потпуно другачије и због тога смо одушевљени“, објаснио је директор турнира Џејмс Блејк, некада четврти тенисер планете.
Уколико се Новак појави на Флориди, покушаће да Мајами освоји рекордни седми пут, пошто је тренутно изједначен са чувеним Андреом Агасијем. Претходно је био најбољи 2007, 2011, 2012, 2014, 2015. и 2016. године.
Новак Ђоковић и Данил Медведев на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
СПОРТ
Тотална конфузија у систему – Медведев и без титуле може да „обори“ Ђоковића?!
Руски тенисер Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 27.01.2022
СПОРТ
Медведев је оголио духовну беду публике, али су Американци успели да „подигну лествицу“
Новак Ђоковић и Данил Медведев – УС опен - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2022
СПОРТ
Аустралијска публика се обрушила на Медведева јер је поменуо – Ђоковића! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала