Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Поповић и Косачов: Односи Србије и Русије најбољи у историји

Пратите нас
Односи Србије и Русије су најбољи у историји, а томе је допринело снажно лично пријатељство и међусобно поверење између председника Владимира Путина и Александра Вучића.
То је истакнуто током разговора министра у Влади Србије и председника Међувладиног комитета за сарадњу са Русијом Ненада Поповића и заменика председника Савета Федерације Русије Константина Косачова.
Косачов је навео да је Србија у последњих осам година остварила изванредан економски раст, оснажила свој суверенитет у политичком одлучивању и обновила међународни углед који је у овом тренутку чини једном од најпоштованијих европских држава.
Он је изразио задовољство због континуираног раста економских односа Србије и Русије, посебно истакавши у томе улогу Међувладиног комитета за сарадњу Србије и Русије који са српске стране води министар Ненад Поповић, а са руске потпредседник руске Владе Јуриј Борисов.
Министар Поповић је истакао да је један од најважнијих циљева Србије у наредном периоду јачање економске, политичке и војне сарадње са Русијом.
"Србија остаје на европском путу, али смо изричито против увођења санкција Русији и чланства Србије у НАТО пакту који нас је бомбардовао", рекао је Поповић.
Он је додао да ће Србија, уз подршку Русије, наставити да штити свој територијални интегритет на Косову, као и дејтонска овлашћења Републике Српске.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала