- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума: Нове санкције стижу сигурно, али нас оне више не плаше

© Фото : Пресс-служба Госдумы РФ / Уђи у базу фотографијаПредседавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин
Председавајући Државне думе Русије Вјачеслав Володин - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Председник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да ће се Русија сигурно суочити са новим санкцијама Запада, али да те мере више никога у Русији не плаше.

„Санкције нас не плаше јер у таквим условима живимо већ осам година. Да, те мере нам стварају проблеме, било би боље да сарађујемо и да развијамо односе него да смо у конфликту. Међутим, те мере нису биле наш избор“, рекао је он.

Володин је такође рекао и да ће санкције бити уведене невезано за то шта Русија радила – Вашингтон и Брисел ће увек смислити нешто за шта ће оптужити Москву.
Говорећи о кризи на југоистоку Украјине, Володин је рекао и да уместо да Запад брине за животе људи, они покушавају да оправдају понашање Кијева понављајући једне те исте претње Русији.
„Уместо да су забринути за животе људи политичари са Запада покушавају на све начине да оправдају понашање Кијева понављајући једну те исту мантру – ако Русија заштити своје сународнике који живе у самопроглашеним републикама Донбаса, увешћемо санкције невиђених размера“, закључио је Володин у својој објави на Телеграму.
Председник Европске комисије Урсула фон дер Лајен - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
РУСИЈА
„Најмрачнији дани после Хладног рата“: У ЕУ договорене оштре санкције против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала