- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Скуп подршке Украјини у Подгорици одложен за седам дана

© Фото : Уступљено Спутњику/Биро за односе са јавношћу града ПодгорицеНови пешачки мост у Подгорици
Нови пешачки мост у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Скуп подршке Украјини, који је био најављен у Подгорици за данас, одложен је за седам дана, незванично је саопштено из Управе полиције Црне Горе.
Конзул Украјине Михаил Шматов је на Фејсбуку 17. фебруара објавио да ће "Марш јединства" бити одржан 19. фебруара у Подгорици и позвао грађане да у што већем броју подрже Украјину.Организатори нису спровели сву потребну процедуру пријављивања скупа, па су зато одлучили да га одложе за 26. фебруар, наводе из полиције.
Да је скуп одложен, потврдио је на свом Фејсбуку и украјински конзул Шматов, који је казао да је од његове најаве било неприхватљивих коментара и пријетњи са информацијама о могућим провокацијама.
"Како би се избјегле провокације, након консултација са полицијом Подгорице, а у циљу безбједности свих учесника марша, одлучено је да се одгоди термин одржавања, који ће бити објављен након издавања одговарајућих дозвола о јавним окупљањима", навео је Шматов 18.фебруара, не прецизирајући кад би то могло бити.
Вукоман Булатовић, из огранка руских "Ноћних вукова" у Црној Гори каже да је та организација 17. фебруара од полиције тражила забрану скупа и додаје да им је из Центра безбједности данас, 18. фебруара, речено "да је скуп отказан".
"Немамо ми ништа против да ти људи у неком другом периоду изразе своје незадовољство на које имају право, само без порука да један народ или једна држава морају да нестану", каже Булатовић и додаје "да су се због тога побунили".
Булатовић тврди да је у најави скупа на друштвеним мрежама конзул Украјине Михаил Шматов написао и "да Русија мора нестати", што је касније, како каже, обрисано.
"Ратнохушкачка реторика и они који се њоме користе не заслужују наше гостопримство, а имајте у виду и да свака акција има рекацију", навели су из руског мото клуба "Ноћни вукови" у допису полицији.
И Амбасада Русије у Подгорици је реаговала након најаве скупа подршке Украјини, и затражила од Министарства вањских послова Црне Горе појачано обезбјеђење у случају провокација.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала