- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Заштитници Крима и Кавказа: „Бал“ и „Бастион“ мотре на „противника“ са мора /видео/

© Sputnik / Игорь ЗарембоВојне вежбе, комплекс "Бастион"
Војне вежбе, комплекс Бастион - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Обалски ракетни системи Црноморске флоте „Бал“ и „Бастион“ увежбавали су заштиту Крима и Краснодарског краја од напада са бродова условног противника у оквиру војних вежби, саопштила је прес-служба флоте.
„Јединице обалских ракетних система 'Бал' и 'Бастион' Црноморске флоте одржали су војне вежбе одбране територије Кримског полуострва и кавкаске обале у случају опасности од ракетних напада бродских група условног противника са Црног мора“, наводи се у саопштењу.
Истиче се да су јединице марширале до назначених борбених положаја где су распоредиле лансирне системе. Јединице су увежбавале откривање, идентификовање и праћење мета на мору.
Улогу условног противника имали су бродови Црноморске флоте. Јединице су извеле електронска (условна) лансирања ракета. У вежбама је учествовало преко 500 војника и око 50 јединица технике.
Како преноси телевизија „Звезда“, од момента издавања наређења да се заузме положај до лансирања ракете „Бастиону“ треба само 20 минута.
Комплекс је јединствен, јер поседује ракете које захваљујући својој суперсоничној брзини практично невидљиве за противничке радаре.
Обалски систем „Бал“ разликује се само по домету: може да уништава мете у приобалној зони у радијусу до 120 километара. Међутим, истовремено може да онеспособи до 10 циљева.
Како је саопштено, јединице су реализовале на време све постављене задатке.
У складу са планом обуке Оружаних снага Русије за 2022. годину у јануару и фебруару у свим зонама одговорности флоте одржава се серија војних поморских вежби под руководством главног команданта Ратне морнарице Русије Николаја Евменова.
«Бастион» погађа мету на 150 километара - Sputnik Србија, 1920, 02.12.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Русија инсталирала „Бастион“ на Курилима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала