- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Земље Г7 позвале Русију да не прави „фаталну грешку“: Повуците трупе

© Sputnik / Максим БлиновМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 19.02.2022
Пратите нас
Министри спољних послова земаља Г7 позвали су Русију да „не прави фаталну грешку“, да повуче трупе од границе са Украјином и да ступи у преговоре са западним земљама о заједничкој безбедности, изјавила је министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок.

„Данас смо се окупили на хитном састанку јер је ситуација веома озбиљна. Међутим, историја још није исписана. Наша заједничка порука као чланова Г7 Русији: апелујемо да не правите ту фаталну грешку – повуците трупе, спречите штету по Украјину и Русију, започнимо преговоре“, изјавила је Бербокова након састанка министара на маргинама Минхенске безбедносе конференције.

Она је додала да су земље Г7 изразиле солидарност са Украјином, „те да би било погрешно за Русију да мисли да може да осигура своју безбедност потискујући друге“.

„Напротив, ако Русија поново наруши суверенитет Украјине одмах ће видети последице великих размера – економске, финансијске, политичке, стратешке и појединачне за оне који су лично одговорни за ту кризу“, поручила је она.

Поновила је спремност за дијалог са Русијом.
Подсетимо, Запад већ месецима оптужује Русију да намерава да изведе инвазију на Украјину, због чега је дуж границе са том земљом, како наводе, распоредила велики војни контингент. У Москви истичу да војску распоређују на својој територији, да је то њено суверено право, као и да то никога не треба да плаши јер Русија нема никакве планове за напад на Украјину.
Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2022
РУСИЈА
Шефица немачке дипломатије: Желимо стабилне односе са Русијом, али нећемо одступити од принципа
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала