- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Џонсон: На прагу смо највећег сукоба након Другог светског рата

© AP Photo / Owen Humphreys/Pool Photo via APБритански премијер Борис Џонсон
Британски премијер Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
Пратите нас
Премијер Велике Британије Борис Џонсон рекао је Би-Би-Сију да постоји ризик избијања највећег сукоба након Другог светског рата због ескалације ситуације око Украјине.
По мишљењу политичара, постоје неки „знаци“ да је Русија „у неком смислу већ почела реализацију плана инвазије на украјинску територију“.
„Плашим се да тај план, чију реализацију сада видимо, може довести до највећег рата у Европи од 1945. године“, тврди Џонсон.
Британски премијер се позвао на податке обавештајних служби и изјавио да руске трупе наводно планирају да „опколе“ Кијев. Цитирајући председника САД Џозефа Бајдена, он је навео да Москва намерава да почне „инвазију“, не само са истока Украјине, већ и из Белорусије.
Британски премијер је саопштио да Лондон и Вашингтон неће дозволити руским компанијама да "тргују у футама и доларима", што ће, по његовом мишљењу, имати "веома тешке последице."
Западни медији последњих месеци више пута су извештавали о наводној могућој инвазији Русије на украјинску територију, наводећи „тачне датуме“, па чак и времена, и изнова их одлагали. Руска страна редовно је негирала такве тврдње. Председник Русије Владимир Путин истакао је да Москва не жели рат, а да би га спречила, Русија је покренула преговоре о безбедносним гаранцијама.
Британска министарка спољних послова Лиз Трас - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
РУСИЈА
Лицитирање се наставља: Британска министарка објавила нови план "Д" руске инвазије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала