- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Санкт Петербург — друга руска престоница | Моја Русија

© Sputnik / Олег Ласточкин / Уђи у базу фотографијаПоглед на Санкт Петербург и Ермитаж
Поглед на Санкт Петербург и Ермитаж - Sputnik Србија, 1920, 20.02.2022
Пратите нас
У новој епизоди „Моје Русије“ водимо вас у један од најлепших градова света — „руску Венецију“ и открићемо вам како се у само једном дану могу посетити две руске престонице — Москва и Санкт Петербург. Руси кажу: „Два града — милион утисака“.
Прошетаћемо центром Санкт Петербурга — града који је 1703. године основао цар Петар Први као „прозор у Европу“ и који је више од два века био престоница Руског царства.
Показаћемо вам лепоте главне петербуршке улице — Невског проспекта, која је инспирисала многе руске песнике и уметнике.
Шетњу Невским започињемо од здања Адмиралитета, данашњег главног седишта руске Војно-морске флоте, до Лавре Александра Невског, најстаријег и највећег манастира тог града.
Видећете Зимски дворац, главну резиденцију руских царева и најзначајније светиње Санкт Петербурга — Цркву Спаса на крви, Исакијевски и Казањски сабор, у коме почива легендарни војсковођа Михаил Кутузов, који има и српске корене.
Открићемо вам и са ког места је Александар Пушкин отишао на двобој са француским официром Жоржом Дантесом, како би одбранио част своје супруге.
Прошетаћемо по чувеним петербуршким мостовима и завирити у разне кутке центра града.
Сазнаћете и како доручковати у Санкт Петербургу, а вечерати у Москви.
Новинарка Спутњика Оливера Икодиновић у емисији „Моја Русија“ води вас на вама позната, али и скривена места Москве и Русије.
Завирите са нама у различите кутке Русије и њене престонице, упознајте њихове лепоте и традицију и осетите дух земље и душу Руса.
Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала